“Fii Corect – Fii Responsabil – Prima Clipă Contează”

Este sloganul după care Asociaţia Studenţilor şi Medicilor Voluntari derulează un proiect pilot prin care se dorește responsabilizarea populației asupra importanței acordării primului ajutor persoanelor aflate în dificultate. Voluntarii şi-au propus creşterea nivelului de educaţie medicală, în special în rândul tinerilor.

Iniţiativa aparține  unor medici tineri şi studenţi care şi-au propus dezvoltarea pe plan local a unui grup informativ menit să promoveze sănătatea şi să ajute la perfecţionarea în domeniul pregătirii viitorilor candidaţi la medicină. Membrii Asociației studenților și medicilor voluntari atrag atenția asupra unei probleme grave cu care se confruntă societatea românească: de fiecare dată acuzăm sistemul de urgență pentru că ambulanțele nu ajung la timp sau așteptăm foarte mult la camerele de gardă, însă în loc să dăm vina pe sistem, de ce nu ne întrebăm dacă nu purtăm și noi o vina?

Printre partenerii proiectului se numără Litoral TV și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport.

Proiectul se va derula până la sfârșitul anului 2014. Voluntarii vor organiza periodic întruniri prin care să conștientizeze populația asupra acestui aspect. Duminică, 19 mai membrii Asociaţiei se vor afla în parcul central din Năvodari, unde vor face demonstrații de acordare a primului ajutor medical, începând cu ora 16.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Brînzaru