Fetițe abandonate într-un focar de infecție

Două fetițe au fost găsite într-o mizerie de nedescris și fără mâncare, într-o locuință din Galați. Copilele au stat singure acasă timp de câteva zile, după ce mama lor a părăsit domiciliul pentru a își reface viața alături de un alt bărbat.  Protecția Copilului s-a autosesizat și a decis să preia copiii în regim de urgență. Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

Pe o rețea de socializare au fost postate imagini cu o fetiță de 1 an și alta de 4 abandonate într-o locuință din Galați. Copilele trăiau printre fecale, viermi și diverse resturi menajere. În momentul în care au fost găsite, în camera erau mai bine de 40 de grade Celsius. Protecția Copilului s-a autosesizat după ce o vecină a filmat condițiile în care trăiau fetițele.

Copilele erau abandonate chiar de către mama lor , după ce aceasta părăsise domiciliul pentru a își reface viața alături de alt bărbat. Copiii au fost salvați de tatăl lor care nu locuia la aceeași adresă. Acesta a fost anunțat de vecina care a realizat filmările. Ulterior, copiii au fost duși la spital pentru a li se acorda îngrijiri medicale de specialitate. Medicii au stabilit că ambii copii sunt malnutriți și prost îngrijiți iar una dintre fete a fost găsită cu febră mare.

„Adriana Biatrice de 4 ani și Maria de1 an și 1 lună, fetițele care trăiau în focar de infecție… mâncau salam cu viermi… și colcăiau păduchii… au fost salvate de mine după cum ați văzut, scoase din iadul infecției… acum fetițele sunt bine și sper cu ajutorul Bunului Dumnezeu să nu fie mai grav bolnave dacât sunt…Azi am dus fetele la spitalul de copii și mi le-a internat urgent la terapie intensivă. Vreau să menționez faptul că tatăl fetelor a fost de acord să rămână internat cu fetițele să le supravegheze”, a scris vecina copiilor pe pagina de facebook.

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Galați au început o anchetă și au decis să ia copiii în regim de urgență, sub protecție.

Redactor: Alexandra Panait