Fetiță de 7 ani, dispărută

Poliția română a declanșat un semnal de alertă în toată țara! Măsura a fost luată după ce o fetiță de șapte ani a dispărut de acasă de cinci zile. Copila este din Hunedoara și ultima oară a fost văzută că se îndrepta spre cimitirul Central din Petroșani, însoțită de un cunoscut, pentru a primi alimente de pomană.

Autoritățile din Hunedoara au declanșat măsurile de alertă atât pe raza orașului cât și în restul țării. S-a impus această hotărâre după ce timp de aproape o săptămână polițiștii hunedoreni nu au reușit să dea de urma unei fetiţe de șapte ani declarată dispărută. Anunțul a fost făcut de către tatăl minorei. Acesta a susținut în fața autorităților că fiica sa ar fi plecat din faţa blocului  împreună cu un bărbat de 44 de ani, spre Cimitirul Central din Petroșani, pentru a primi alimente de pomană. Părintele a așteptat trei zile până să facă înștiințarea.

„La data de 4 noiembrie a.c., în jurul orei 19.30, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată de un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din Petroșani, despre faptul că fiica sa, Dorobanțu Delia Gabriel, în vârstă de 7 ani, ar fi plecat din faţa blocului în care locuieşte, la data de 1 noiembrie a.c.., împreună cu un bărbat de 44 de ani, spre Cimitirul Central, din municipiul Petroșani, pentru a primi alimente de pomană, cu ocazia „zilei morților”. Până la momentul sesizării, fetița nu a mai revenit la domiciliu. Tatăl minorei a mai precizat că bărbatul cu care ar fi plecat fiica sa provine din rândul persoanelor fără adăpost, însă este un cunoscut al familiei”, informează Poliția Română.

Semnalmentele fetiței sunt următoarele: înălțime-aproximativ 1,30-1,35 m, ten deschis, corpolență astenică, păr blond, creț, faţă ovală și ochi albaștri. Nu prezintă semne particulare. La momentul plecării de acasă, minora era îmbrăcată cu un hanorac alb, cu desene roz și cu glugă, bluză roz cu o floare cu sclipici în zona pieptului, pantalon de trening roz, iar în picioare purta o pereche de role de culoare neagră. Fetița nu avea asupra ei bani, bunuri, bijuterii sau telefon mobil. Persoanele care deţin informaţii utile anchetei sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de Poliţie sau să apeleze numărul de urgenţă 112.

Redactor: Sondra Sandu