Festivaluri interetnice, un drum al vinului sau vizite la siturile arheologice din judeţ (VIDEO)

Acestea sunt doar câteva dintre modalităţile prin care agenţiile de turism încearcă să promoveze o altfel de imagine a Constanţei. Prin intermediul unui proiect finanţat din fonduri europene, Dobrogea s-ar putea plasa în topul destinaţiilor de vacanţă preferate de turiştii români şi străini, pe toată perioada anului, şi nu doar în timpul sezonului estival.

Agenţii din turism se plâng de faptul că oferta pentru regiunea noastră nu este atractivă decât în timpul sezonului estival. Dincolo de cele trei luni de vară însă, Constanţa pare lipsită de interes. Lucru total neadevărat, spun ei. De aceea, este binevenit orice proiect menit să pună judeţul pe harta turistică a României.

Aceastea sunt aspectele pe care se fundamentează şi proiectul iniţiat de Consiliul Judeţean Constanţa, „Ininerarii şi evenimente inedite în Dobrogea”.

Proiectul are o durată de implementare de 12 luni. Iniţatorii acestuia se aşteaptă ca numărul de turişti să crească cu cel puţin 20 de procente în urma acţiunilor pe care le vor desfăşura.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Matei Ghioc