Festivalul Mamaia revine la Constanța

Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia revine în peisajul evenimentelor culturale din România. În 2019, va fi celebrată cea de-a XXXXIII-a ediție a festivalului, care își va deschide din nou porțile după o întrerupere de 7 ani ca urmare a sprijinului acordat de Consiliul Judeţean Constanţa.

“Astăzi, putem anunţa oficial că Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia, cel mai cunoscut şi popular festival muzical românesc, lansat în 1963, revine în actualitate, având ca organizator Electrecord Production în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa”, se arată în comunicatul de presă transmis de către organizatori.

Ediţia 2019 a Festivalului de Muzică Uşoară Mamaia va avea loc în perioada 5-8 septembrie, sub patronajul Ministerului Culturii.

În cele peste 5 decenii de existență, festivalul s-a mai confruntat cu o întrerupere de șapte ani care a survenit în 1976. La reluarea sa în 1983, sărbătoarea de la malul mării a muzicii ușoare românești și-a adăugat secțiunea de Interpretare, alături de cea de Creație, așa cum a fost concepută inițial. Cu toate că din 1991 organizatorii au introdus și secțiunea Șlagăre, festivalul a revenit cinci ani mai tărziu la formatul din 1983. Din 2011, evenimentul cuprinde în desfășurarea sa și secțiunea rock Teo Peter.

Redactor: Mihaela Țânțaru