Festivalul gastronomic „D’ale Gurii Dunării”

Muzeul Ţăranului Român din Capitală a găzduit, zilele acestea, cea de-a patra ediţie a festivalului gastronomic D’ale Gurii Dunării, care aduce laolaltă meşteşugari, artişti şi maeştrii bucătari din localităţile dunărene. Preparatele din peşte, muzica şi dansurile tradiţionale s-au împletit într-un savuros spectacol de cultură şi tradiţie populară românească.
La festival au fost prezenţi cei mai renumiți bucătari din localitățile dunărene Letea, Jurilovca, Chilia Veche, Mahmudia Pardina şi Mila 23. Principala atracţie a fost ciorba de peşte.
Organizatorii evenimentului spun că, prin intermediul festivalului, s-a dorit promovarea Deltei dar și atragerea atenției cu privire la problemele, din ce în ce mai grave, pe care le are această minunată regiune.
Locuitorii Deltei se confruntă cel mai des cu braconajul, fenomen care a luat amploare în ultima perioadă. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, promite măsuri concrete.
Astăzi este ultima zi a festivalului gastronomic D’ale Gurii Dunării. Pe lângă degustările de peşte, pe scena amplasată în curtea Muzeului Ţăranului Român vor cânta şi vor dansa ansambluri populare din zona Deltei.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Raluca Damian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.