Festivalul „Dobroge, mândră grădină“, la ediția a XI-a

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Național și Internațional de Folclor pentru Copii și Tineri Interpreți ai Cântecului și Dansului Național și Internațional „Dobroge, mândră grădină“ se desfăşoară, în perioada 25-30 august, la Mangalia, Venus, Eforie Nord, Cumpăna și Albești. Peste 800 de participanţi vor încânta publicul din aceste localităţi, împărţiţi în şase grupe, formate din ansambluri şi interpreţi aflaţi la început de drum sau dintre cei deja consacraţi pe scenele româneşti şi internaţionale.

Festivalul „Dobroge, mândră grădină“ este organizat de Asociaţia Culturală a Coregrafilor, Scenografilor, Artiştilor Liber Profesionişti şi Amatori Constanţa. La eveniment vor participa atât solişti consacraţi, câştigători ai multor trofee la festivalurile de gen din ţară şi din străinătate, dar şi artişti şi ansambluri aflate la început de drum.

Peste 800 de participanţi, de toate vârstele, vor încânta publicul din locaţiile mai sus menţionate, împărţiţi pe şase grupe.

Locaţiile unde localnicii, dar şi turiştii, depotrivă, vor putea să urmărească evoluţia artiştilor populari sunt situate în sudul litoralului.

Prin cantec, dans şi reprezentaţii de artă populară, festivalul  promovează frumuseţea şi unicitatea folclorului românesc. Parade ale portului popular, spectacolele folclorice prezentate pe scenele din judeţul Constanţa, întâlnirile dintre mesagerii diferitelor culturi, spiritul competitiv, cunoaşterea tradiţiilor şi obiceiurilor diferitelor popoare, se înscriu în această atmosferă de bucurie a cântecului şi dansului popular.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin