Festivalul de film Nomad a luat startul la Constanța

Constanța a renunțat pentru câteva zile la cinematografele tradiționale și s-a mutat în piața Ovidiu, aproape de mare. Peste două mii de persoane au fost prezente în prima seara a Festivalului de film Nomad, la cinematograful în aer liber, pentru a urmări proiecția filmul românesc Aferim, recent premiat la Berlin, cu Ursul de Argint pentru regie. Lungemtrajul, care a deschis seria celor șase nopți de cultură, este unul istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească la începutul de secolului XIX.

Setea pentru cultură a reușit să adune spectatori de toate vârstele în fața imensului ecran . Oamenii au apreciat inițiativa tinerilor care au transformat în realitate ideea de a exista un cinematograf în aer liber.

Prezența publicului la Constanța, în cadrul Nomad International Film Festival, a fost la fel de numeroasă ca și în Timișoara.

Proiectul s-a realizat în parteneriat cu coordonatorii proiectului Descoperă Piața Ovidiu, care au ținut să arate locuitorilor din Constanța că peninsula are un potențial magnific ce poate fi exploatat în primul rând prin acte de cultură.

Nomad International Film Festival se va desfășura la Constanța până pe 28 iunie. În fiecare seara, de la 21.30, vor rula pe ecran lungmetrajele

  • Pașaport de Germania (regia Răzvan Georgescu) – miercuri, 24 iunie;
  • Sunt a ta (regia Iram Haq) – joi, 25 iunie;
  • Trenul vieții (regia Radu Mihăileanu) – vineri, 26 iunie;
  • Toto și surorile lui (regia Alexander Nanău) – sâmbătă 27 iunie;
  • Drumul păsărilor (regia Klara Trencsenyi și Vlad Naumescu) – duminică 28 iunie.

Filmele nu sunt singura doză de cultură din cadrul proiectului. Publicul se va bucura și de spectacole de cântec, dans, expoziții de pictură pe apă, colțuri de lectură specifice minorităților din Dobrogea. Participarea la Festival este gratuită.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adi Florea