Festivalul Dan Spataru la Medgidia (VIDEO)

Au mai rămas doar câteva săptămâni până la noua ediţie a Festivalului Dan Spătaru din Medgidia. Prin acest eveniment, autorităţile locale încearcă să păstreze vie amintirea îndrăgitului artist a cărui voce a încântat mai bine de patru decenii inimile românilor.

Şi în acest an, fiecare seară a festivalului se va încheia cu recitaluri susţinute de nume sonore ale muzicii româneşti. În prima seară a festivalului vor urca pe scenă Carmen Trandafir, Pasha Parfeni şi Vunk, iar pe 6 octombrie Pompila Stoian şi Gabriel Cotabiţă. Nico şi Andra vor încheia programul artistic din cadrul acestei ediţii. Concurenţii vor cânta acompaniaţi de Big Band-ul condus de Ionel Tudor. Proiectul este finantat de Ministerul Culturii și Patrimoniului National.

Cei care au trăit cu muzica lui Dan Spataru sunt incantati de eveniment şi mândri că trăiesc în oraşul în care a copilărit şi artistul.

Trofeul Festivalului Dan Spătaru are o valoare de 6000 lei, iar pentru locurile 1, 2 si 3 se vor acorda premii de 4000, 3000 si respectiv 2000 de lei.

Reporter: Catalina Smereca ; Imagine: Dan Pauna