Festivalul Borșului de Pește

În doar câteva zile, Festivalul Borșului de Pește al Deltei Dunării își va deschide porțile pentru pofticioși. Concursuri gastronomice pe bază de reţete tradiţionale pregătite de către echipe de bucătari localnici, de pe întreg teritoriul Deltei se vor întrece în măestria gătitului timp de mai multe zile.

Inițiat și organizat de Asociția Națională pentru Turism Rural, Ecologic și Cultural, filiala Tulcea, Festivalul Borșului de Pește al Deltei Dunării a ajuns la cea de-a VI-a ediție pentru localitatea Crișan și la a II-a pentru Jurilovca.  Primăria comunei Jurilovca a stabilit sărbătoarea pentru perioada 1-2 septembrie iar comuna Crișan pentru zilele de 7, 8 și 9 ale aceleiași luni.

Echipe de bucătari  de pe întreg teritoriul Deltei se vor întrece în maestria gătitului la secțiunile: “Cea mai Buna Gastronomie Deltaica” sau “Cel mai Bun Borş de Peşte”. De asemenea se vor prezenta frumuseţile biodiversităţii Deltei dar și folclorul local de către etniile deltaice.  Evenimentele își propun promovarea obiectivelor turistice traditionale locale, alături de cele naturale, din Delta Dunării.

Redactor: Sondra Sandu