Festivalul Axiopolis la Cernavoda

La Cernavodă s-a desfăşurat cea de-a V a ediţie a festivalului de muzică uşoară Axiopolis. Acest concurs se doreşte a fi un instrument motivaţional menit să catalizeze apariţia de noi valori în sfera interpretării muzicale, şi are ca scop promovarea tinerelor talente din domeniul muzicii uşoare. Juriul festivalului a fost compus din personalităţi ale vieţii culturale din judeţul Constanţa.

Concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni de vârstă şi s-a adresat copiilor între 6 şi 19 ani. Printre participanţi s-au aflat copii care şi-au făcut deja un renume în lumea spectacolelor şi au participat de-a lungul timpului la festivaluri naţionale şi internaţionale. Toţi spera să obţină premiul cel mare.

Parinţii au fost la fel de de emotionaţi ca şi cei mici insa au apreciat şi prestaţia celorlalţi participanţi la festival.

Cel care reuşeşte să plece acasă cu trofeul festivalului va primi 600 de lei, premiul I va fi de 400 de lei iar pentru premiul II, premiul III şi menţiune câştigătorii vor primi 300, 200 şi respectiv 100 de lei. Festivalul Axiopolis  este o oportunitate pentru copiii şi tinerii care doresc să-şi facă o carieră muzicala iar pentru unii dintre ei este ocazia de a urca pentru prima oară pe o scenă în faţa juriului şi a spectatorilor. Participanţii vor trebui insa să se înarmeze cu răbdare până când juriul va stabi clasamentul final şi va decide cine va pleca acasă cu trofeul festivalului Axiopolis.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca