Festivalul Antic de la malul mării a ajuns la final (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CetO3FM4twg[/youtube]Festivalul Antic de la malul mării a ajuns la final. Evenimentul s-a încheiat cu o ceremonie de stingere a Flăcării Tomisului și înmînarea torței custodelui cetății, pînă la următoarea ediție. Turiștii și constănțenii deopotrivă au imortalizat cele mai frumoase momente ale festivalului și s-au pozat alături de daci și romani.

Scenele desprinse parcă din filmele istorice s-au petrecut la Constanța, sub ochii tuturor celor care au ținut să participe la primul Festival Antic desfășurat pe litoralul Mării Negre. Timp de trei zile, centrul istoric al Constanței a căpătat patina vremurilor demult apuse prin prezenta dacilor și romanilor îmbrăcați în costume autentice și înarmați cu sulițe și paloșe, exact ca cele folosite în urmă cu mii de ani. În ultima zi a festivalului, parada cuceritorilor romani a adunat sute de turiști și localnici pe străzile din vechea cetate Tomis.

Pentru organizatori a fost o provocare să reitereze cele mai ilustrative scene istorice și totodată să reușească să redea autenticitatea vremurilor din trecut.

În toate cele trei zile de festival, activităţile au fost derulate cu sprijinul asociaţiilor de reconstituire istorică, partenere în proiect.

Turiștii și localnicii au primit cu entuziasm inițiativa și s-au bucurat că au putut lua parte la primul festival de acest fel.

Cei mai fericiți au fost copii, vrăjiți de atmosfera specială a festivalului și de costumele extrem de sugestive ale strămoșilor.

Încheierea festivalului a fost marcată de ceremonia de stingere a Flacării Tomisului și predarea torței custodelui orașului, cu promisiunea ca anul viitor Festivalul Antic să dezvăluie noi scene spectaculoase din istoria și cultura strămoșilor României.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Alex Brinzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.