Festival turcesc la Constanța

Trei zile de dansuri, cântece, preparate culinare, obiceiuri și tradiții turcești vor întâmpina turiștii și constănțenii în aceste zile. În perioada 27-29 iulie va avea loc la Constanța Festivalul Turcesc Anatolian Food Festival.

Pentru iubitorii de artă, obiceiuri și meșteșuguri otomane, dar și pentru cei care vor să descopere diversitatea preparatelor orientale, Festivalul Turcesc “Anatolian Food” subliniază încă odată buna conviețuire interetnică de pe meleagurile dobrogene. Timp de trei zile publicul prezent la eveniment va putea descoperi în amănunt obiceiurile și tradițiile poporului turc, muzica și dansul acestui popor.

Bucătăria turcească va fi ilustrată printr-o expoziţie culinară formată din 40 de standuri cu bunătăţi de toate felurile. Cafeaua, ceaiul turcesc, șerbetul Hurrem și limonada otomană vor fi și câteva dintre preparatele tradiționale, cu ingrediente și metode specifice bucătăriei Anatoliei.

Evenimentul va cuprinde şi o serie de ateliere de creaţie artistică specifică culturii Imperiului Otoman. Vizitatorii sunt invitaţi să înveţe secretele artelor orientale în cadrul atelierelor: de caligrafie, de ebru și arta decorării cu henna.  Pentru copii au fost creeate activități distractive și creative: face-painting, ebru, spectacole și concerte.

Anatolian Food Festival este un eveniment de avengură care își propune să promoveze cultura turcă prin ceea ce este specific ei: ospitalitatea, arta veche, folclorul și arta gastronomică.

Redactor: Denisa Albu