Festival Internațional de film în Vama Veche

Vama Veche este Capitala filmului. Artele vizuale s-au mutat in satucul de la malul marii. Cineasti, producatori, regizori si fani au venit la a 11-a editie a Romanian International Film Festival . Filmul Celebrul film “Genocid al Amenilor” a deschis festivalul.

Holocaustul Armenilor se referă la deportarea și eliminarea armenilor de către guvernul Turciei între anii 1915-1916. În acel genocid, au fost omorâți aproape 2 milioane de armeni. Filmul intitulat “1915” , cunoscut sub numele “Genocidul Armenilor”, ecranizeaza povestea unui regizor de teatru care pune in scena o piesa ce aduce fantomele trecutului inapoi la viata, exact 100 de ani de la genocidul armean.

Filmul a fost bine primit la festivalurile europene de profil, iar publicul din Vama Veche nu s-a lasat nici el asteptat.

Romania International Film Festival va continua până pe 30 august în Amfiteatru – La Pescărie, din Vama Veche. Are două secţiuni competiționale, “CineBlackSea” si “Woman in Cinema”, pentru care au fost selecţionate opt filme. Acestea concureaza pentru titlul de „Cel mai bun regizor” al fiecarei sectiuni, “Cea mai bună interpretare”, precum şi pentru „Trofeul Festivalului”.

Romania International Film Festival este unicul festival care promovează cineaşti est-europeni din zona Mării Negre şi care include o secţiune competiţională rezervată femeilor-regizor. Festivalul prezintă cinefililor români filme care nu sunt distribuite în circuitul multiplexurilor.

Redactor: Andreea Iliescu