Festival de tradiții populare, la Constanța

Piața Ovidiu din Constanța s-a animat încă o dată cu glasuri de copii, în cadrul unui eveniment deosebit, organizat de cluburile Lions din Constanța: Festivalul Păstrării Tradițiilor Populare din Țările Riverane Dunării.

Zeci de copii, o parte dintre ei proveniți din centrele de plasament sau pentru tratarea dizabilităților, din România și Bulgaria, au prezentat în cadrul Festivalului organizat în Piața Ovidiu din Constanța, costume tradiționale așezărilor de la Dunăre. Micuții, cu vârste între 6 și 12 ani, au susținut momente de cântec și dans popular din zona Dobrogei și Dunării de Jos, dar nu numai.

Acțiunea și-a propus să contribuie la demersul universal de păstrare a identităților naționale, în contextul actual al globalizării. “Festivalul International LIONS de pastrare a traditiilor dunarene” a ajuns la editia a III-a, fiind organizat de cele doua cluburi LIONS constantene, în colaborare cu cel din localitatea bulgară Silistra. Dealtfel, invitați speciali au fost copii de la Centrul Cultural Megaton Silistra, Bulgaria, dar și cei veniți cu oaspeții de la clubul Lions din Galați.

Redactor: Paul Alexe