Fermierii români s-au reorientat spre exporturi de miei

Gheorghe Bădiţă, un fermier din Medgidia, spune că va trimite carnea de miel la export. Motivul? Românii nu au bani să cumpere.

Bărbatul spune că munca la stână este foarte solicitantă. Toţi membrii familiei participă la ea.

Carnea de miel, cea care face parte din tabloul mental al fiecărui român în ceea ce priveşte o masă de Paşte gustoasă şi Anul acesta, preţul cărnii de miel a crescut din nou.  Dacă în 2012, românii plăteau 13 lei pentru un kilogram de carne de miel viu, iar pentru o carcasă, maximum 25 de lei, în 2013, vor fi nevoiţi să bage şi mai adânc mâna în buzunare: 15 lei va costa kilogramul de carne de miel viu, iar între 25 şi 30 de lei kilogramul de miel tranşat.

Reporter: Simina Lupu ; Imagine: Valentin Cerbanescu