Fenomenul Atlantycron şi-a deschis astăzi porţile la Cernavodă

Academia de vară pentru tineret, Atlantycron, a reunit la Cernavodă participanţi veniţi din toate colţurile ţării şi organizatori care şi-au dat întâlnire în sediul Casei de Cultură ID Chirescu din localitate pentru a pune la punct ultimele detalii organizatorice. Deși participanții au sosit încă de astăzi, deschiderea oficială a Academiei va avea loc mâine, urmând ca evenimentul să ia sfârșit pe 10 august. Atelierele de știință, robotică, artă și astronomie sunt doar câteva dintre activitățile pe care le vor avea tinerii participanți în cadrul Academiei de vară Atlantykron.

În tot acest timp, tinerii înscriși vor putea lua parte, alături de oaspeți și de prieteni, la diferite programe de învățare și dezvoltare în domenii precum știință, artă și sport. De asemenea, programul din acest an oferă și un număr însemnat de cursuri și conferințe care îi atrag atât pe cei iniţiaţi în tainele Atlantycronului, cât şi pe cei care participă pentru prima oară la tabăra de vară.

Deschiderea oficială a celei mai importante academii de vară de calibru internaţional va avea loc sâmbată seara, iar organizatorii le-au pregătit participanţilor o serie de surprize.

De 25 de ani, tineri și copii, actori și muzicieni, oameni de artă și de știință din întreaga lume iau parte, timp de 10 zile, la acest eveniment unic denumit Atlantycron, care se desfăşoară anual pe insula de lângă Capidava.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca