FC Viitorul, victorie în primul amical din Slovenia

Campioana României, FC Viitorul Constanța, a susținut, luni seară, primul meci de verificare din cadrul stagiului de pregătire din Slovenia. Adversara campionei României a fost NK Celje, formație care a încheiat ediția precedentă de campionat pe locul 5 în întrecerea internă.

FC Viitorul și NK Celje s-au înfruntat pe Petrol Arena, stadionul pe care echipa slovenă  își dispută meciurile de pe teren propriu din campionat, și s-a încheiat cu victoria campioanei României, scor 3-2 (românii conducând și la pauză, cu 2-1). Alexandru Cicâldău a fost “omul” primei reprize cu o “dublă” spectaculoasă, în minutele 31 (finalizare elegantă pe lângă portar) și 35 (când a driblat un fundaș și l-a învins spectaculos pe portarul Matjas). Până la pauză gazdele au redus din handicap, în min.45, prin Lupeta, care a finalizat cu sânge rece din situație de unu la unu cu Tordai. După reluare gazdele au egalat în min.61, prin Jaka Bizjak, cu o finalizare din interiorul careului, însă constănțenii au revenit repede și au trecut din nou în avantaj prin Alexandru Stoica, care a punctat în min.70 la capătul unei faze splendide la care au contribuit de Herea și Chițu.

Joi, echipa antrenată de Gheorghe Hagi va disputa două meciuri, dimineață împotriva slovenilor de la NK Alumini, iar după-amiază, împotriva rușilor de la Amkar Perm.

Redactor: Paul Alexe