FC Viitorul Constanța, campioana României!

Gheorghe Hagi face ceea ce ştie mai bine: scrie istorie! După ce a făcut-o ca jucător, pentru fotbalul românesc, iată că o face şi ca antrenor, pentru fotbalul constănţean. FC Viitorul Constanţa, echipa născută din nebunia pentru fotbal a lui Hagi, este noua campioană a României, aducând primul titlu naţional pentru oraşul care şi-a exilat Regele la Ovidiu.

Într-un final nebun de campionat, FC Viitorul era singura echipă care îşi putea scrie singură destinul, o victorie împotriva celor de la CFR aducând titlul la Constanţa. O presiune uriaşă pe umerii şi în picioarele celei mai tinere echipe de la malul mării, iar acest lucru s-a simţit încă din startul meciului. Viitorul, echipă antrenată şi patronată de Gheorghe Hagi, a reuşit o performanţă istorică, graţie golului marcat de Gabriel Iancu (din min.65), dintr-un penalty acordat în urma unui duel între Ionuţ Larie şi Florinel Coman. Viitorul a totalizat acelaşi număr de puncte în clasament ca FCSB, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câştigând cu 3-1 pe teren propriu şi remizând la Bucureşti, 1-1.

Imediat după terminarea meciului, suporterii gazdelor au pătrus pe gazon, luând parte, alături de noii campioni ai României la festivitatea de premiere. Cei de la FC Viitorul au dat frau liber bucuriei si in vestiar. Toata lumea a cantat si a dansat. A fost folosita chiar si o portavoce  pentru a se da tonul  cantecelor. Petrecerea a continuat pe o scenă amplasată în curtea interioară a Academiei, iar apoi, jucătorii și staff-ul clubului, împreună cu apropiații, au petrecut până în zori, într-un club,  pentru această performanță istorică a fotbalului constănțean. Iar Hagi a făcut show la petrecerea Viitorului! A dansat pe masa, a făcut dedicații și a cântat în aromână.

Redactor: Paul Alexe