Fast-food faimos descoperit cu multe nereguli

Reprezentanții Comisariatului județean pentru protecția consumatorilor au întreprins o acțiune de control la un cunoscut fast food din Constanța. În urma verificărilor efectuate la fața locului, comisarii OPC au avut ocazia să descopere multe nereguli și abateri de la normele de igienă.

În urma unei acțiuni de control întreprinse de către reprezentanții Oficiului pentru Protecția Consumatorului la un faimos fast-food din Constanța, s-au descoperit foarte multe nereguli. Spațiul este situat într-o zonă cu trafic intens, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din orașul Constanța. Horia Constantinescu, șeful OPC Constanța aduce la cunoștință că au fost scoase de la consum cantități de produse fără elemente de identificare și s-au descoperit că se utilizau proceduri periculoase pentru sănătatea umană. Amenda administrată unității de alimentație publică a fost de 5.000 de lei pentru produse nesigure. De asemenea, s-a luat decizia opririi de la consum a 5 kilograme de carne și produse din carne și paste fierte. Mai mult decât atât, s-a hotărât oprirea temporară a activității unității comerciale până la remedierea deficiențelor.

Situația în ziua de marți – 24 aprilie, ora 19.00, în incinta fast-food-ului se prezenta astfel: se comercializa în continuare shaorma pe care, potrivit șefului OPC, comisarii nu aveau motive să o distrugă. Însă, în prezent se vinde la fereastră, bucătaria fiind deja închisă.

„Materialele de construcții arată începutul renovării! Roata vine congelată, nu o prepară ei, cartofii congelați și pâinea de la Dobrogea! Nimic din ceea ce era procesat în «bucătărie» nu mai este la vânzare!”, a declarat Horia Constantinescu.

Redactor: Sondra Sandu