Fără serviciu pentru stingerea incendiilor

Compania ”Administraţia Porturilor Maritime” Constanţa nu mai are serviciu pentru stingerea incendiilor. APM nu are în prezent un contract de operare pentru serviciile de prevenire şi stingere a incendiilor şi de intervenţii în situaţii de urgenţă.

Este semnalul de alarmă pe care l-a tras preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale ”Cartel ALFA”, Bogdan Hossu, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

„Contractul cu firma Consal Trade SRL a expirat la sfârşitul lunii ianuarie 2019 şi de atunci aceste servicii nu sunt asigurate. Considerăm că era datoria CN APM SA de a organiza procedurile de licitaţie în aşa fel încât să se asigure continuitatea acestor servicii, având în vedere că de ele depind atât siguranţa operatorilor din port, cât şi siguranţa întregului oraş şi a comunităţii învecinate. În plus, există şi un număr semnificativ de locuri de muncă pe care această situaţie le plasează într-o zonă de incertitudine”, se menţionează în document.

Bogdan Hossu avertizează că serviciul pentru stingerea incendiilor este unul vital pentru siguranţă şi aminteşte de incendiul de la clubul Colectiv.

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a transmis astăzi printr-un comunicat de presă, că asigurarea intervenţiei pentru prevenirea şi stingerea incendiilor şi intervenţie în situaţii de urgenţă la obiectivele CN APM SA Constanţa se face de către ISU Constanţa, autoritatea statului cu atribuţii în acest domeniu, prin Detaşamentul Port Constanţa, iar în acest sens, a fost înfiinţată şi o linie telefonică directă între cele două instituţii.

“În privinţa stingerii incendiilor la nave, intervenţia operativă pentru stingerea incendiilor la navele şi instalaţiile plutitoare aflate la cheu se asigură de către agentul economic portuar sau instituţia care le are în proprietate…în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi ale acordurilor şi convenţiilor internaţionale”, se arată în comunicatul CNAPMC.

Redactor: Sondra Sandu