Fără probe orale la BAC

Fără probe orale la examenul de bacalaureat de anul acesta. Guvernul a modificat legislația din Educație, astfel încât nu vor avea loc examenele de competențe la probele orale de Bacalaureat iar recunoașterea acestora se va echivala.

“Pentru anul școlar 2019-2020, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal și probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației și cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență”, se arată în actul normativ.

Cel mai probabil, probele orale de la Bacalaureat vor fi echivalate cu mediile din liceu sau cu certificatele obținute la respectivele discipline, în urma unor examene specifice.

Prin aceeași Ordonanță de Urgență aprobată în ședința de joi, se acordă dreptul elevilor de a circula gratuit, dus-întors, de acasă până la școală. Potrivit vicepremierului, Raluca Turcan, elevii nu vor mai fi nevoiți să achiziționeze bilete sau abonamente, iar gratuitatea se aplică inclusiv transportului cu trenul, metroul sau cel public în comun.

Redactor: Oana Jărloianu