Fără porci, găini, cai şi alte orătănii în centrul municipiului Mangalia

Şedinţa CL Mangalia a decurs fără probleme.  Printre proiectele cele mai importante s-au aflat organigrama municipalităţii şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs. Mult aşteptatul buget este raportat la nivelul încasărilor anului anterior şi se ridică la aproximativ 69,4 mil. de lei.

Pentru a scăpa de câinii comunitari de pe străzile oraşului,  municipalitatea a adoptat un Regulament de gestionare a populaţiei canine. Conform unor articole din prezentul proiect, cei care deţin animale de companie trebuie să plătească o taxă specială de 200 de lei pe an pentru fiecare animal. Excepţie fac deţinătorii de animale de companie care locuiesc la casă.

Consilierii locali au mai aprobat un Regulament de creştere şi deţinere a păsărilor de curte şi a animalelor domestice, în municipiul Mangalia. Astfel că cei care vor creşte cai, oi, porci, capre sau alte orătănii în zonele centrale ale oraşului şi pe domeniul public vor fi sancţionaţi cu amenzi de până la 800 de lei.

Un alt subiect fierbinte a vizat familiile asistate social, care au acumulat datorii de peste un milion de lei şi care nu prestează muncă în folosul comunităţii.

Reporter: Ramona Ganescu ; Imagine: Constantin Blanaru