Fara manuale pentru elevii de clasa a IV-a

Elevii care merg anul viitor în clasa a IV-a ar putea învăţa de pe manuale vechi, deşi programa școlară s-a schimbat. Această situaţie a fost cauzată de faptul că licitaţia pentru achiziționarea documentelor de studiu a decurs cu probleme.

Uniunea Editorilor din Romania contesta modul in care s-a desfasurat licitatia pentru manualele de clasa a IV-a. Presedintele Uniunii, Cristian Gresanu, a precizat ca la aceste licitatii au fost sesizate nereguli grave, cum ar fi desecretizarea ofertelor unei edituri care apoi au fost declarate castigatoare.Din experienta anilor trecuti, perioada care trece din momentul anuntarii castigatorilor licitatiei si pana la livrarea manualelor in scoli dureaza mai bine de 7-8 luni. Prin urmare, cartile ar putea ajunge la elevii de clasa IV-a abia la sfarsitul anului. In acest caz, este foarte probabil ca părinții să fie nevoiți să scoată din nou bani din buzunare pentru achiziționarea manualelor.

În războiul dintre edituri şi Ministerul Educaţiei, cei care au de pierdut sunt copiii. Generaţia care va începe clasa a IV-a la toamnă, probabil fără manuale, e aceeaşi care a învăţat să citească fără Abecedar, şi care a început, de asemenea, clasele a II-a şi a III-a fără cărţi din care să înveţe.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes