Fără cozi la permise

Gata cu cozile interminabile de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din Constanța. De acum, șoferii care au permisul de conducere furat, pierdut sau expirat, precum și cei care vor să-și inmatriculeze autovehiculele, pot solicita acum aceste lucruri chiar din fața calculatorului.

Eliminarea taxelor pentru eliberarea permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare a mașinilor crează un adevărat aflux de persoane la ghișeele de la care pot fi ridicate aceste documente. De aceea, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din Constanța pune la dispoziția cetățenilor două instrumente care îi pot ajuta să își rezolve aceste lucruri cât mai repede. Este vorba despre o aplicație de programări online pentru cei care vor să își înmatriculeze vehiculele sau să-și preschimbe permisele de conducere, dar și o serie de tabele care indică cele mai aglomerate și cele mai libere intervale orare.

Programul poate fi accesat de pe pagina Prefecturii Constanța, secțiunea Permise Auto.

Utilizatorii trebuie să selecteze data la care vor să meargă să își înmatriculeze mașina, din calendarul pus la dispoziție în pagina aplicației. După alegerea datei, cetățeanul trebuie să selecteze și ora la care vrea să se prezinte la ghișeu, după care trebuie să completeze datele personale. Rezervarea se poate face pentru orice zi lucrătoare, cu excepția sărbătorilor legale. Totuși, nu se poate efectua decât o singură programare pentru același autovehicul. Rezervarea nu se poate face la mai puțin de 12 ore față de ora curentă sau la mai mult de două luni.

De asemenea, este important de știut că, datele personale furnizate de către cetățeni sunt utilizate doar în scopul în care s-a făcut rezervarea, fiind șterse imediat după expirarea programării.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea