Fără cântece și dansuri de ziua Dobrogei

Activitățile folclorice cu dansuri și cântece populare care urmau să aibă loc în piața Ovidiu cu ocazia Zilei Dobrogei au fost anulate. Consiliul Județean Constanța a decis să renunțe la programul artistic ca urmare a tragediei din clubul Colectiv.

Consiliul Județean Constanța a decis să anuleze programul artistic ce urma să aibă loc pe data de 14 noiembrie cu ocazia Zilei Dobrogei. În piața Ovidiu ar fi urmat să se desfășoare spectacole susținute de ansambluri dobrogene, însă tragedia din clubul Colectiv i-a făcut pe reprezentanții județului să renunțe la programul inițial.

Ziua Dobrogei urmează să fie marcată doar la nivelul oficialităților în cadrul unei ședințe comune la care vor paricipa consilierii locali alături de cei județeni. Nu vor lipsi nici profesorii care vor ține discursuri pe teme istorice.

De asemenea, prin intermediul paginii de facebook, senatorul Gigi Chiru a anunțat că renunță la organizarea geamparalei care ar fi urmat să intre în Cartea Recordurilor. În schimb, constănțenii sunt chemați la ora 11 în Piața Ovidiu pentru un moment de reculegerea în memoria victimelor care și-au pierdut viața în clubul din capitală.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea