Fără câini și mașini pe plajă

Nu ne mai desparte mult timp de startul noului sezon estival, iar autoritățile încep să readucă aminte cetățenilor că trebuie să respecte legea. Pentru a evita o amendă ce poate ajunge până la 20 de mii de lei, șoferii teribiliști ar fi bine să își lase mașina în parcare, nu să intre cu ea pe plaja.

Sezonul estival se deschide  odată cu mini-vacanța de 1 mai, care coincide anul acesta cu vacanța de Paște, iar pe litoralul românesc sunt așteptați să ajungă zeci de mii de turiști. Dacă nu vor ca puținele zile de relaxare să le fie ruinate, ar fi bine să nu încalce legea.

Nu de mult, o echipă LitoralTV a surprins un constănțean care profita de faptul că plajele au fost lărgite și a ales să facă o plimbare altfel. Acesta a intrat cu mașina pe plaja din dreptul cartierului Faleză Nord și se plimba nestingherit.

Intrarea autoturismelor pe plajă a devenit o problemă cu care oamenii legii se confruntă mai ales în sezonul estival. Anul trecut ,un polițist a fost lovit de mașina unui individ aflat sub influența alcoolului, care inițial se odihnea chiar pe o plajă din Mamaia. Tot anul trecut, în aceeași stațiune, un taximetrist a fost amendat după ce și-a dus clientul pe malul mării, până în dreptul șezlongului.

Polițiștii din cadrul Poliției Locale Constanța sunt cei care vor fi cu ochii pe oamenii care vor să încalce legea, iar amenzile sunt usturătoare. Ele încep de la 10.000 de lei și pot ajunge până la 20.000.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea