Fără apă la 40 de grade celsius

Temperaturile au depășit la Constanța 35 de grade celsius. Pentru cei care muncesc pe șantiere sau în brutării situația este greu de suportat. Deși legea obligă firmele să acorde 2 litri de apă angajaților, foarte puțini dintre patroni respectă normele. Cei surprinși că încalcă legea riscă amenzi de până la 2500 de lei.

Temperatura a atins valori record pentru acest an, la Constanța. Deși pentru mulți este obositor numai să circule pe stradă, există muncitori care sunt nevoiți să lucreze în soare. Legea obligă firmele să asigure minimum 2 litri de apă pe zi pentru angajați, însă pe teren situația nu stă chiar așa.

La 40 de grade celsius, fiecare se răcorește cum poate. Mulți angajați spun că nu au încotro și ca să nu iși piardă locul de muncă rezistă chiar și în astfel de condiții.

Administratorii firmelor care nu oferă apă angajaților riscă amenzi cuprinse între 1500 și 2500 de lei, însă până în acest moment nu a fost aplicată nicio sancțiune de acest fel.

Inspectorii ITM pregătesc în următoarea perioadă o serie de controale care vor urmări dacă angajatorii respectă măsurile minimale de menținere a stării de sănătate a salariaților care lucrează în aer liber.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea