Fără alcool la volan

Proiectul are ca scop prevenirea consumului de alcool şi droguri în rândul şoferilor şi creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare în special printre adolescenţi . În căutare de adrenalină, mulţi şoferi se expun riscurilor, urcându-se la volan după ce au consumat alcool. De acolo şi până la o eventuală tragedie, este un singur pas.

Proiectul Parteneriat antidrog pentru siguranţa rutieră 2014 implică discuţii cu studenţii dar şi cu elevii şcolilor de şoferi.

Poliţia rutieră desfăşoară şi campanii pentru depistarea şoferilor băuţi în trafic. Aceştia sunt testaţi cu aparatul etilotest sau li se efectuează probe de sânge. Un şofer băut şi scos din circulaţie, poate însemna o viaţă salvată. Statisticile arată că în multe accidente rutiere soldate cu personae decedate şoferii autoturismelor se aflau sub influenţa alcoolului. Cel mai recent caz petrecut în Constanţa a avut loc la începutul anului când un şofer beat nu a mai putut controla autoturismul si a căzut în Canalul Dunăre Marea Negră. Cinci vieţi au fost curmate în acel moment.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adrian Dina