Fără afaceri în clădirile cu risc

Spațiile din clădirile care prezintă risc seismic nu vor mai putea fi folosite pentru activitate comercială. Legea a fost promulgată în urmă cu câteva săptămâni, iar patronii de localuri din zona veche a orașului Constanța s-au deja apucat de renovări. Alții, însă, au ales să abandoneze afacerile.

Tragedia din clubul Colectiv continuă să aibă urmări în rândul patronilor care dețin localuri. Ei nu vor mai avea voie să folosească în scop comercial spațiile din clădirile care au fost evaluate de specialiști și însemnate cu bulină roșie, ceea ce arată un risc mare de prăbușire.

Odată cu promulgarea legii, mulți dintre patroni au renunțat la afacerile din zona peninsulară, preferând să închidă localurile. Unii proprietari s-au apucat serios de renovări, pentru a nu risca să piardă chiriile plătite de cei care desfășoară afaceri în zonă. Mulți dintre constănțeni sunt mulțumiți de faptul că legislația care permite deschiderea unor localuri a devenit mai drastică.

Alții însă, nu se tem chiar atât de tare de clădirile vechi ce găzduiesc localuri.

Legea a fost trimisă în Parlament spre aprobare încă din data de zece octombrie și doar tragedia din clubul Colectiv i-a făcut pe aleși să grăbească votul și să primească într-un final aviz favorabil.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea