Fântânile arteziene, în reparație

Mai multe fântâni din Constanța, dar și din stațiunea Mamaia, vor fi puse, din nou, în funcțiune. Asta numai după ce vor fi reparate și reabilitate. Potrivit caietului de sarcini, durata contractului ar fi de 184 de zile.

Cinci fântâni arteziene, din care una în stațiunea Mamaia, urmează să intre într-un proces de reabilitare. Pentru această lucrare, Primăria Municipiului Constanța a lansat un anunț prin care dorește să găsească cele mai bune oferte. Pe vreme bună, fântânile vor funcţiona până pe 1 octombrie 2017, 14 ore pe zi cu pauze de 30 de minute, la interval de două ore. Cele cinci fântâni care ar urma să reînvie sunt amplasate în

  1. Piațeta Cazino (stațiunea Mamaia) – Fântână arteziană;
  2. Faleză Cazino Constanța – Bazin Pescarul;
  3. Faleză Cazino Constanța – Bazin Cascadă;
  4. Parc Arheologic – Fântâni arteziene cu sistem integrat în pardoseală cu 122 jeturi de apă;
  5. Parc Arheologic – fântână decorativă tip Wallace.

Celelalte fântâni arteziene din Constanța au fost predate în administrația companiei de apă. Reabilitarea fântânilor administrate de către compania de apă s-a realizat prin fonduri europene. Durata contractului, potrivit caietului de sarcini, este prevăzută pe o perioadă de 184 de zile. Câştigătorul contractului va trebui să dispună de personal de specialitate care să se ocupe de curăţarea apei, dezinfectarea rezervoarelor și eventuale reparaţii. Vor fi prevăzute inclusiv echipe de intervenţie în cazul unei avarii sau defecţiuni. Cei interesaţi trebuie să prezinte un centralizator al cheltuielilor la valoare, fără TVA, data limită de transmitere a ofertelor fiind 9 februarie 2017, iar spre consultare, anunţul este valabil până la 14 februarie 2017.

Redactor: Cerasela Videanu