Fântânile arteziene, reabilitate de RAJA

Fântânile arteziene din municipiul Constanța ar putea trece în administrarea SC RAJA SA. Asta doar dacă un proiect de hotărâre pe care primarul vrea să îl propună Consiliului Local Muicipal va trece. Dacă lucrurile vor merge bine, orașul de la malul mării s-ar putea bucura de fântăni reamenajate și chiar unele noi.

Cu toate că sunt frumoase și pot reprezenta o emblemă a orașului, fântânile arteziene din Constanța lipsesc sau nu sunt funcționabile. An de an, pentru a putea fii puse în funcţiune,Primăria Constanţa trebuie să organizeze licitaţii, prin care să se atribuie respectivele servicii. Din experienţa recentă s-a constatat că aceste proceduri sunt întârziate din cauza contestaţiilor şi trece mult timp până când fântânile încep să funcţioneze.

Procedura ar putea fi mult simplificată. SC RAJA SA Constanța ar putea fi cea care va administra fântânile, iar cu ajutorul specialiștilor de aici, durata lor de viață ar putea fi mult mărită.

Compania de apă își dorește chiar să mărească numărul fântânilor arteziene din municipiu, iar cele existente vor fi reabilitate și funcționale într-un timp cât mai scurt.

Dacă totul va merge conform planului, există posibilitatea ca locuitorii, dar și turiștii care ajung în municipiul Constanța să se bucure de spectacolul oferit de fântânile arteziene chiar din acest an.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea