Familiile copiilor cu autism din Cernavodă au participat la o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor locale

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q1WGTzlwzrQ[/youtube]Familiile copiilor cu autism au participat miercuri la o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, pentru a discuta despre posibilităţile de tratament al acestei afecţiuni. Cele mai multe solicitări venite din partea părinţilor se referă la înfiinţarea unui centru de zi, în care micuţii să poată frecventa cursuri preşcolare si şcolare.

În sprijinul implementării proiectului, la şedinţă au participat şi terapeuţi, reprezentanţi ai Serviciului de Asistenţă Socială, psihologi şi medici. Pentru copiii din Cernavodă care suferă de această afecţiune, un asemenea centru de susţinere şi dezvoltare psihologică ar însemna o şansă la o viaţă mai bună.

În acest moment, copiii şi tinerii care suferă de diferite dizabilităţi si afecţiuni participă la terapii de grup organizate la sediul unei fundaţii umanitare din oraş. Servicii terapeutice se mai prestează şi într-o locaţie temporară din campusul şcolar din oraş, spaţiu care este, de altfel, şi prima opţiune pentru înfiinţarea centrului de zi.

Reporter: Paula Savescu ; Imagine: Valentin Babusca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.