Familiile celor trei fete decedate sâmbătă seara cer să se facă dreptate

Tragedia în care cele trei tinere au fost arse de vii a impresionat o ţară întreagă. Treptele restaurantului mistuit de flăcări s-au transformat acum în altar, iar constănțenii care nici măcar nu le-au cunoscut pe fete, dar au rămas marcați de povestea lor au aprins aici câte o lumînare.

La Morga Cimitirului Central Constanța, părinții și rudele celor trei tinere au vărsat lacrimi amare în așteptarea clipelor cînd își vor confrunta cel mai negru coșmar. Acela de a-și vedea fetele în sicrie.

Medicii legiști le-au înmânat certificatele de deces, pe care scrie cauza morții.

Printre lacrimi amare și-au găsit ecou întrebări fără răspuns ale. Familiile și apropiații nu pot accepta tragicul sfîrșit al tinerelor, care spun ei, ar fi putut fi evitat.

Asta încearcă acum autoritățile, să găsească răspunsuri la toate aceste întrebări. Cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă au desfășurat o anchetă la restaurantul libanez și au descoperit mai multe nereguli.

Procurorii au fost și ei la fața locului, împreună cu celalate autorități împlicate în acest caz. Încearcă să pună cap la cap toate informațiile de pînă acum. Este de neexplicat de ce fetele nu au putut fi scoase și ce s-a întîmplat cu cablurile de la sistemul de supraveghere video. Familiile îndoliate nu înțeleg de ce patronul le-a încuiat în vestiar și de ce nu și-a dat seama că îi lipsesc angajatele. Din păcate, strigătele disperate de ajutor ale tinerelor nu au fost auzite de nimeni.

Părinţii Nicoletei își aduc aminte cu durere în suflet ultimele cuvinte ale fetei.

Fratele Mihaelei Tucă a spus că va merge până în pânzele albe ca să se facă dreptate. Unul dintre prietenii lui povestește cu groază momentele cumplite prin care a trecut când a ajuns la locul tragediei.

Familiile fac ultimele pregatiri pentru a-și conduce fetele la groapă. Înmormantarile vor avea loc miercuri dupa amiaza.

Reporter: Andreea Barbu / Denisa Stoenescu ; Imagine: Bogdan Grigorescu