Familiile afectate de explozia din Medgidia au revenit acasă

Procedură de urgență efectuată cu promptitudine de către municipalitatea locală la Medgidia, care a intervenit pentru ajutorarea familiilor afectate de explozia produsă într-un bloc din localitate, în data de 30 septembrie.

Primăria Municipiului Medgidia a finalizat în regim de urgență reabilitarea celor 13 locuințe afectate de suflul deflagrației produse vineri, 30 septembrie 2016.

Reamintim că în dimineața acelei zile, în jurul orei 7, o explozie a avut loc într-un bloc din Medgidia, din cauza unei butelii care a scapat gaze. Un batran de 82 de ani, singura victimă a deflagrației, care-si facea ardei copti pe un aragaz,  n-a simtit mirosul de metan scapat din cauza unui racord defect. Cand a aprins chibritul, a produs explozia.

În urma analizei efectuate de către Comisia de constatare și evaluare a pagubelor, întrunită în decursul aceleiași zile, s-a intervenit în vederea eliminării rapide a urmărilor acestui eveniment nefast. Astfel au fost montate uși metalice, ferestre și uși din tâmplărie PVC cu geam termopan, au fost efectuate lucrări de reparații și au fost igienizate spațiile afectate. În acest moment toți locatarii afectați de aceste neplăcut incident locuiesc iar în condiții sigure și confortabile în garsonierele reabilitate.

Redactor: Paul Alexe