Familii evacuate din cauza inundațiilor la Cernavodă

Și orașul Cernavodă a fost paralizat din cauza căderilor masive de precipitații. Centrul a fost, practic, scufundat, iar mașinile parcate se mai vedeau doar puțin. Mai multe familii au fost evacuate.

Centrul orașului Cernavodă a fost puternic afectat de inundații. Precipitațiile masive căzute în ultimele 24 de ore au produs pagube însemnate și au impus luarea unor măsuri de siguranță din partea autorităților. Astfel, 10 familii au fost evacuate și cazate temporar în internatul școlii. La fața locului s-a deplasat și prefectul județului Constanța, Ioan Albu, care a declarat că la Cernavodă a fost cea mai gravă situație din județ. Echipele de intervenție ale RAJA, Primăriei Cernavodă și ISU Dobrogea au acționat laolaltă pentru evacuarea apei din zonă, mai ales că nivelul apei a fost atât de mare încât a mutat câteva mașini din loc.

Însă au fost înregistrate și alte probleme. Potrivit RAJA SA, o avarie a lăsat două cartiere fără apă potabilă. Mai exact, Primăria Cernavodă a săpat un șanț pentru refacerea rețelei termice, iar în urma precipitațiilor abundente, malurile santului au cedat pe o lungime de aproximativ 400 metri, conducand la ruperea racordurilor de canalizare si a bransamentelor de apa de la 15 abonati. Totodata a fost dislocata si conducta de alimentare cu apă, iar angajații RAJA au intervenit pentru refacerea conductei.

Redactor:Daniel Albu