Faleza Mangaliei, modernizată cu fonduri europene

Turiștii care vor veni anul viitor la Mangalia vor găsi aici o stațiune cu totul modernizată. Centrul orașului a fost transformat complet din bani europeni, însă așa cum ne-au obișnuit deja autoritățile din Mangalia, proiectele s-au încheiat dar discuțiile continuă între consilieri și primari.

Obiectivul general al acestui proiect a vizat modernizarea infrastructurii de turism de utilitate publică pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice.

În cadrul proiectului, s-a modernizat vechea faleză a oraşului pe o distanţă de 1,5 km, prin realizarea de pavaje pietonale, amenajarea de spaţii de recreere pentru copii precum şi realizarea de noi spaţii verzi, prin însămânţări de gazon, plantări de flori şi arbuşti.

Angrenați într-o discuție legată de inaugurarea proiectelor, o parte a consilierilor locali au criticat atât sumele investite în Alee, considerate exagerat de mari, cât şi modul în care, pe timpul sezonului estival, au fost gestionate lucrările, care au deranjat turişti şi localnici, deopotrivă:

Constructorii două proiecte europene, Parcul Evergreen şi Aleea teilor, finalizate cu mult după termenul iniţial de execuţie, plătesc, spun angajaţii primăriei, penalităţi de întârziere:

Autoritatea de Management a proiectului este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar Organismul Intermediar este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin