Faleza din Eforie Nord s-a surpat pe o distanţă de 50 de metri

Faleza din Eforie Nord s-a surpat pe o distanţă de 50 de metri. In zona se efectuteaza deja lucrari de consolidare ins achiar si asa malul de pamant a cedat. Lucrarile sunt efectuate atat de primarie cat si de cei de la apele romane insa chiar si asa surparea nu a putut fi evitata. De vina ar fi nu doar lucrarile ci mai degraba solul din zona care este foarte moale si instabil.

Localnicii sunt ingrijorati si spun ca din aceasta cauza turistii ar putea ca la vara sa ocoleasca statiunea a carei faleaza arata ca dupa razboi.

Reprezentanţii municipalităţii dau asigurări că malul surpat va fi refăcut în cel mai scurt timp. Dar nimeni nu poate garanta ca fenomenul nu se va mai repeta.

Lucrarile de consolidare a promenadei din Eforie Nord au început în primavara anului trecut, au fost oprite pe perioada sezonului estival si reluate in toamna . La inceputul iernii, cand vremea nu a mai permis, ele au fost din nou sistate. Proiectul, în valoare de 10 milioane de lei, este finanţat în proporţie de 80% din fonduri europene şi are ca termen de finalizare luna mai a acestui an.

Redactor: George Marinescu