Faleza Cazinoului a fost astăzi cel mai aglomerat loc din Constanţa (VIDEO)

Mii de oameni au urmărit festivităţile desfăşurate cu ocazia Zilei Marine Române. Cei prezenţi au admirat  demonstraţiile de combatere a pirateriei şi de distrugere a unui submarin inamic, dar şi jocurile marinăreşti şi defilările militarilor.

Manifestările dedicate Zilei Marinei au început la ora 10.00, când oficialităţile au fost întâmpinate de garda de onoare şi muzică militară. Apoi, un sobor de preoţi, în frunte cu arhiepiscopul Tomisului IPS Teodosie, a oficiat serviciul religios, după care a început exerciţiul demonstrativ al Forţelor Navale.

După discursurile de întâmpinare a oficialităţilor, a avut loc ceremonialul ridicării pavilionului, geacului şi a Marelui Pavoaz.

Toţi cei prezenţi au putut urmări apoi respingerea unui atac inamic, jocuri marinăreşti, sosirea zeului neptun, dar şi defilarea tricolorului şi a Bricului Mircea. S-au  auzit focuri de armă, iar paraşutiştii au sărit din înaltul cerului. MIG-urile şi elicopterele Puma Naval au acoperit cerul.

La evemiment au fost prezenţi  şi ministrul apărării, dar şi fost ministru al administraţiei şi internelor, Cristian David.

În timpul demonstraţiei de atac, unul dintre militari a fost rănit usor în picior. În momentul tragerii încărcătorul de la arma lui a explodat, iar din armament i-a sarit o schijă în genunchi. Militarul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Constanţa.

În afară de acest incident, medicii de pe ambulanţă spun au mai fost solicitaţi de câteva persoane cărora li se făcuse rău din cauza căldurii.

Oamenii s-au înghesuit pe marginea falezei, pentru a putea admira întreg spectacolul de aproape.

Festivităţile au continuat pe întreg parcursul zilei.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Matei Ghioc