Fake-uri vândute la preț de produse originale

Mare atenție ce și de unde vă faceți cumpărăturile! Cum sezonul estival este în în plină desfășurare, pe litoral se găsesc în permanență persoane care vă oferă spre vânzare fake-uri care imită produse originale, de multe ori la preț de produs original. Pentru a nu cădea în plasa țeparilor, polițiștii vă recomandă să nu achiziționați mărfuri de la vânzătorii ambulanți de pe plaje și din zonele apropiate acestora.

În permanență apar știri despre containere ajunse în Portul Constanța, pline cu cu chinezării destinate vânzării, care imită produsele originale și care sunt destinate comercializării pe teritoriul României. Dar unde se vând aceste produse care scapă de sub lupa vameșilor? De cele mai multe ori în magazine cu produse ieftine. Altele, în schimb, ajung la vânzătorii ambulanți care au împânzit litoralul, de la Nîvodari până la Vama Veche. La rândul lor, polițiștii și jandarmii îi surprind pe aceștia și îi ușurează de fiecare dată de mărfurile contrafăcute. Astfel, miercuri, 2 august,  în jurul orei 12.00, un echipaj de jandarmi a depistat pe faleza din staţiunea Eforie Nord, un bărbat şi o femeie, ambii din Tecuci, care opreau trecătorii oferindu-le spre comercializare obiecte vestimentare, ochelari de soare, borsete şi produse cosmetice.

În urma verificării,  s-a stabilit că cei doi nu dețineau documente de proveniență a mărfii. Mai mult, produsele purtau numele unor mărci de renume și exista suspiciunea rezonabilă că erau contrafăcute. Pentru acest motiv, ambii au fost conduși la sediul poliției Mangalia unde li s-a întocmit dosar penal pentru comerț ilicit și punerea în vânzare a unor produse contrafăcute.

”Recomandăm cetăţenilor să nu achiziţioneze bunuri comercializate în mod ambulant şi fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare, iar când observă astfel de acte de comerţ, să sesizeze autorităţile competente”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.

Redactor: Daniel Albu