Facultăți inundate la Constanța

Un adevarat dezastru. Asta au lasat in urma, inundatiile din week-end, la Universitatea Ovidius din Constanta. Facultatile de Arte, Farmacie si Fizica au fost cele mai afectate. In laboratoare apa a ajuns la aproape un metru si nici pînă la această oră nu a fost inca scoasa in totalitate. Recuzita si costumele de la arte nu mai pot fi folosite, iar studentii au fost mutați in alte spatii pentru a-si putea desfasura cursurile in conditii decente.

La Facultatea de Arte, apa a patruns prin subsol si a lasat in urma ei un adevarat prapad.  La mai bine de trei zile de cand precipitatiile au inundat cladirea, urmele dezastrului erau mai mult decat vizibile. Mobilierul a fost distrus aproape in totalitate. Recuzita a avut aceeasi soarta, iar costumele, multe dintre ele, au intrat la apa la propriu.

Peretii sunt si acum uzi iar in unele locuri, a inceput sa cada deja tencuiala. Este la fel si in laboratorul Facultatii de Farmacie. De aparatura de zeci de mii de dolari, s-a ales praful.

Nici laboratoarele Facultatii de Fizica ori salile de curs de la Muzica nu au scapat de furia apelor.

Cei mai multi dintre studentii care au venit la cursuri s-au ingrozit cand au vazut cum arata salile. Conducerea universitatii s-a vazut nevoita sa le gaseasca alte spatii pentru a-si putea desfasura orele.

Mai grav este insa faptul ca situatia s-ar putea repeta la noapte. Meteorologii au emis un nou cod portocaliu care vizeaza judetul Constanta. Sunt asteptate din nou precipitatii care ar putea ajunge si pana la 35 de litri pe metro patrat.

Redactor: Andreea Barbu