Facultate cu doi candidaţi (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HBhIDla82sI[/youtube]Vorbim despre mai multe facultăţi din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, care nu reuşit nici în acest an să atragă studenţi. În aceste condiţii, varianta îngheţării anului şcolar pentru aceste discipline nu este exclusă.

Conducerea universităţii Ovidius din Constanţa se declară mulţumită de prima sesiune de admitere. Aproape trei mii de studenţi au fost înmatriculaţi, iar numărul acestora ar putea creşte considerabil în toamnă, când se dă din nou liber la înscrieri.

Există, şi în acest an, specializări pe care elevii le-au ocolesc. În aceste cazuri, conducerea universităţii nu exclude varianta îngheţării anului şcolar.

În schimb, la Medicină şi la Ştiinţele Economice concurenţa a fost acerbă. Reprezentanţii instituţiei susţin că, în ciuda slabului interes manifestat pentru anumite discipline, numărul total al studenţilor înscrişi anul acesta se apropie de trei mii.

Conducerea universităţii vine şi cu o surpiză pentru studenţii care nu au susţinut licenţa în vară. Aceştia au posibilitatea să fie examinaţi imediat după sesiunea de restanţe din toamnă. În acest fel, tinerii se pot înscrie, în acelaşi an, la cursurile de masterat.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: George Dima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.