Facilități pentru angajatorii care încadrează absolvenți

Experiența rămâne un avantaj când vine vorba de angajare, dar patronii sunt dispuși să facă excepții dacă au de câștigat. Statul oferă facilități angajatorilor care încadrează în muncă absolvenți ai școlilor, liceelor sau a instituțiilor de învățământ superior.

Dacă în urmă cu câțiva ani tinerii băteau la uși închise după ce ieșeau de pe băncile școlii în speranța că își vor găsi un job, situația s-a schimbat de ceva vreme cel puțin  in orasul Constanța. Acum patronii sunt dispuși să le ofere o șansă și persoanelor fără experiență.

Astfel, pentru angajarea, pe perioadă nedeterminată a absolvenților a zece clase sau a școlilor de arte și meserii, agenții economici în cauză vor primi câte 500 de lei, lunar, timp de un an, pentru fiecare absolvent angajat. În cazul absolvenților liceului sau a școlilor postliceale, suma primită de angajatori se majorează la 600 de lei, iar pentru fiecare absolvent al unei instituții de învățământ superior, angajat în aceste condiții, agenții economici vor primi câte 750 de lei, lunar. În cazul persoanelor cu dizabilități, care fac parte din aceste categorii, facilitățile se acordă pentru o perioadă de 18 luni, ceea ce înseamnă cu șase luni mai mult decât perioada stabilită pentru acordarea înlesnirilor la modul general.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes