Facebook a cumpărat Instagram pentru un miliard de dolari

Compania Facebook şi-a anunţat luni cea mai nouă şi cea mai importantă achiziţie de până acum: Instagram, aplicaţia de social photo sharing pentru telefoane mobile.

Facebook a făcut această achiziţie, pentru un miliard de dolari care vor fi plătiţi în bani şi acţiuni, făcând celor care au dezvoltat aplicaţia promisiunea că vor putea rămâne independenţi, cu toate că vor fi integraţi în reţeaua socială. Facebook va folosi Instagram pentru a putea îmbunătăţi propriile servicii oferite utilizatorilor.

Mark Zuckerberg a făcut o declaraţie de presă, spunând:

“Acest moment reprezintă un moment istoric pentru Facebook pentru că este prima oară când am achiziţionat un produs şi o companie cu atât de mulţi utilizatori. Nu plănuim să mai facem multe asemenea achiziţii, asta dacă va mai exista vreuna”.

După 18 luni în care a fost disponibilă exclusiv pentru iPhone, aplicaţia Instgram a ajuns şi  pe sistemul de operare Android.

Aplicaţia Instagram este folosită de peste 40 de milioane din întreaga lume. În doar 24 de ore de la lansarea pe Android, peste un milion de oameni care folosesc sistemul de operare creat de Google au descărcat-o.