Extravaganțe… dentare (VIDEO)

Românii nu prea cumpără pastă de dinţi şi ajung la stomatolog să-şi trateze cariile doar când durerea este insuportabilă, însă nu se uită la bani când vine vorba despre… bijuterii sau tatuaje dentare.  Deşi au preţuri care nu sunt la îndemâna oricui, stomatologii spun că nu duc lipsă de clienţi, amatori de astfel de metode inedite de înfrumuseţare a dinţilor.

Inventivi și dornici să atragă atenția, românii par dispuși la orice să iasă în evidență. Dacă ocolesc cabinetul medicului stomatolog pentru a-și trata problemele dentare, iar potrivit unei statistici, consumă în medie două tuburi de pastă de dinţi pe an, adică de patru ori mai puţin decât alte ţări europene, aceştia sunt în schimb mari amatori de… metode de înfrumuseţare a dinţilor. Pentru tatuaje sau aplicarea de bijuterii pe dinţi, unii sunt dispuși să cheltuiască chiar și mii de euro.

Dacă pacientul dorește să renunțe la un moment dat la tatuajul dentar acesta poate fi înlăturat fără a afecta estetica dentară.

De departe însă cele mai căutate sunt bijuteriile dentare. Câteodată, aplicarea acestora poate afecta smalțul dintelui.

Stomatologii avertizează că persoanelor cu igiena orală incorectă nu li se recomandă aplicarea bijuteriilor dentare, în primul rând datorita riscului carios determinat de acumularea abundentă a plăcii bacteriene pe suprafața dentară din jurul bijuteriei. De asemenea, o bijuterie dentară aplicată în contextul unei igiene orale defectuoase nu face altceva decât să atragă atenția asupra depozitelor de placă bacteriană și resturi alimentare.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Matei Ghioc