Expoziție militară la Constanța

La 25 octombrie, România sărbătorește Ziua Armatei ca simbol al păstrării independenței și suveranității naționale. Cu acest prilej, constănțenii au putut admira o expoziţie de tehnică, armament şi echipamente militare din dotarea Forţelor Navale şi a Forţelor Terestre.

Ziua Forțelor Armate Romane a fost sărbătorită pentru prima dată la 2 octombrie 1951, iar din anul 1959 a fost stabilită ca zi aniversară data de 25 octombrie. Devenită simbol al tuturor bătăliilor și eroilor neamului românesc, această zi a rămas întipărită în sufletele românilor ca o  sărbătoare a armatei și a celor ce o slujesc.

Reprezentanți ai Armatei, Marinei dar și ai scafandrilor profesioniști au organizat la Constanța o expoziție de tehnică, armament şi echipamente militare din dotarea Forţelor Navale şi a Forţelor Terestre.

De expoziția militară s-au bucurat și elevii școlii Mihail Koiciu din Constanța.  Plini de entuziasm, copiii au pășit în lumea fascinantă a taburilor.

Începând cu ora 19.00, marinarii militari se vor retrage cu torţe pe traseul Piaţa Ovidiu – Bulevardul Tomis – Prefectura Judeţului Constanţa.

Redactor: Alexandra Panait