Expoziţie inedită organizată în incinta Delfinariului din Constanţa (VIDEO)

Turiştii care doresc să petreacă o zi relaxantă sau plină de adrenalină, în funcţie de personalitatea fiecăruia, pot vizita expoziţia de reptile organizată în incinta Delfinariului constănţean. Expoziţia prezintă acea parte a speciilor pământene cu care majoritatea oamenilor nu ar dori să se întâlnească. Cu atât mai puţin să intre în conflict… Nu este cazul şi la expoziţie! Reptilele sunt adăpostite în spaţii speciale, aşa că amatorii pot admira şi pot studia în voie şerpi veninoşi sau neveninoşi, iguane, tarantule, dar şi un crocodil cum doar în filme avem ocazia să vedem.

O raritate pentru speciile de crocodil care există la expoziţiile de profil din Europa este crocodilul pitic african.

Printre cele mai periculoase specii care sunt găzduite de expozanţi sunt cobra indiană, mult mai cunoscută drept şarpele cu ochelari, vipera cu corn de Sahara , vipera pufăitoare, cobra scuipătoare de Indonezia sau pitonul reticulat, care poate omorî prin strangulare.

Nu lipsesc nici temuţii păianjeni veninoşi amazonieni, celebrele tarantule.

Ingrijitorii şerpilor le ţin turiştilor şi lecţii de zoologie. Tot ai au vrut şi să spulbere mitul îmblânzitorilor de şerpi. Atunci când apar acei aşa-zişi îmblânzitori, explica specialistii, demonstraţii se fac doar cu anumite specii. De exemplu, în lume exista foarte puţine exemplarele de şerpi boa care sunt cuminţi, iar la expozitie se găseşte unul dintre ele, care poate fi mângâiat de amatori.

Gândacii uriaşi de Madagascar sau iguanele viu colorate, confecţionate parcă din mătase, sunt alte exemplare pe care nu le vedeţi de multe ori în viaţă decât, poate, la televizor.

Turistii pot admira şi un şarpe regal de lapte albinos, care este considerat „accident genetic“. Specia din care provine exemplarul nu este albă la culoare, în ciuda numelui, care provine de la faptul că traieste în special pe lângă fermele de vaci africane.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Matei Ghioc