Expoziție inedită la Constanța

La Muzeul de Artă din Constanța sunt expuse în perioada 9-12 august bijuterii, cristale, fosile și geme. Timp de patru zile, aici pot fi admirate exemplare spectaculoase. Vedeta expoziției este cristalul de Lapis Lazuli, care în unele culturi străvechi era prețuit mai mult decât aurul.

Muzeul de Artă din Constanța găzduiește în această perioadă o expoziție inedită de bijuterii, cristale, fosile și geme, unde vedetă este cristalul de Lapis Lazuli. Vechii egipteni asociau această bijuterie cu regenerarea. Cristalul se regăsește în decorarea măștii regelui Tutankhamon, în decorarea Palatului de Vară al Caterinei celei Mari a Rusiei și este cunoscut ca piatra națională a statului Chile.

Tot în cadrul aceleiași expoziții pot fi admirate două piese cu o puternică încărcătură energetică. O sferă cu diametrul de 34 de centimetri din lapis lazuli, cu spectaculoase incluziuni de calcit și pirită și „Abstract Venus”. Cristaloterapeuții consideră că sfera este asemanatoare elementului principal din simbolul egiptean „Ochiul lui Ra”. „Abstract Venus” este o sculptură din lapis lazuli de 10 kilograme. Forma acesteia conduce către grație, sensibilitate, forță și regenerare.

Expoziția va fi deschisă în intervalul orar 10.00 -19.00, atunci când vizitatorii vor putea admira și alte cristale spectaculoase. Intrarea este liberă.

Redactor: Sondra Sandu