Expoziție inedită de artă la Constanța

Expoziție inedită de artă la Constanța! Singura artista din lume care poate realiza picturi în săpun, în maximum 8 minute, si-a expus lucrarile la Muzeul de Marină din Constanţa. Vernisajul intitulat “Reflexia clipei” a adus în faţa publicului lucrări inspirate din operele lui Grigorescu, Tonitza sau Picasso, toate învăluite în mister şi parfum de scorţişoară. Însăşi artista a purtat o mască, pentru a putea vorbi mai uşor despre sine, dar şi despre o pasiune care porneşte din suflet.

Învăluită în mister, cu o mască venețiană pe față, Diana Surge se prezintă simplu: artist săpunar. Bunica ei a fost săpunăreasă, iar ea a copilărit printre arome, uleiuri și plante de tot felul. Așa a moștenit toate secretele unei munci întregite de pasiune. Diana a ridicat banalul săpun la rang de artă abia în urmă cu 4 ani. Un atac cerebral care a ținut-o aproape doi ani cu mâna dreaptă paralizată, avea să-i schimbe întreaga viață. În urma acestuia, a început să picteze în săpun. Mai întâi a imprimat pe suprafața parfumată o lămâie, apoi a reprodus operele lui Grigorescu, Tonitza sau Picasso.

Culorile picturilor în săpun sunt realizate numai cu ajutorul algelor, plantelor și argilelor. Si, in doar opt minute, din mainile tinerei ies adevarate opera de arta.

Până să aibă accidentul cerebral, artista recunoaște că nu a pictat niciodată și nici nu bănuia că ar putea avea un astfel de talent. Dar când vorbește despre sine, emoțiile sunt atât de mari, încât le ascunde în spatele măștii.

Tablourile de săpun pot fi admirate la Muzeul de Marină din Constanța, până pe 19 octombrie.

Redactor: Andreea Barbu