Expoziție de feline la Constanța

Blănoase, mătăsoase sau fără pic de păr au o unică preocupare: să lenevească. Pisicile, căci despre ele este vorba, 100 la număr, sofisticate sau pur și simplu în căutare de stăpân, și-au dat întâlnire la o expoziție de feline, care s-a desfășurat în acest sfârșit de săptămână la Constanța.

Să facem pentru început cunoștință cu acest exemplar. Este din rasa british short hair și este campion internațional.

Datorită frumuseții, afecțiunii și inteligenței ce o caracterizează, Exotic Shorthair s-a răspândit extrem de repede atât pe continentul american, cât și pe cel european, fiind un companion foarte apreciat. Pisica din această rasă are o blană deasa și plușată.

Prețul unui astfel de exemplar se calculează în funcție de caracteristicile și performanțele părințilorm, începe de la 400-500 de euro și poate ajunge la peste 1500 de euro. Însă, pentru mulți dintre proprietarii felinelor, prețul este doar un număr.

Chiar dacă nu sunt la fel de grațioase sau elegante, pisicile din rasa sphinx atrag întodeauna privirile admiratorilor. Principala lor caracteristică este lipsa blănii.

Duminică, felinele venite din România, Serbia, Ungaria, Bulgaria și Rusia s-au întrecut într-un concurs de frumusețe care s-a desfășurat după reguli stricte de departajare.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: George Dima